El Ple debatirà dedicar un carrer al mestre Salvador Martínez Torres, represalitat per haver sigut alcalde durant l’any 1936

El Bloc d’Alboraia ha presentat una proposta per al pròxim Ple Municipal Ordinari, per a què s’acorde dedicar un carrer al mestre Salvador Martínez Torres, represalitat per haver sigut alcalde durant l’any 1936.
La moció presentada per la regidora del partit valencista i d’esquerres, Àngels Belloch, recorda que el mestre va ser inhabilitat per a l’exercici de la seua professió durant 21 anys de la seua vida.

En aquest sentit, la petició concreta és que es dedique un carrer a don Salvador Martínez Torres, i que es rotule, “Mestre i alcalde Salvador Martínez”, o el que decidisca la família i que el Ple aprove la moció com a senyal de reconeixement a una persona digna, honrada i justa, que mai hauria d’haver sigut apartada de la seua professió per motius ideològics.

El Bloc també recorda que l’any 1960, i per l’acció prèvia de l’alcalde José María Roig, don Salvador Martínez Torres va poder tornar a exercir com a mestre nacional, si bé va morir al poc de temps, concretament l’any 1966, quan estava destinat a Alfarp.

Per això, Àngels Belloch diu que els actuals regidors i regidores del Ple Municipal d’Alboraia, “però també els que ens han precedit i els que ens succeïran, tenim el deure de reconéixer aquesta persona, don Salvador Martínez Torres. Es tracta d’un home que va lluitar per la llibertat, la igualtat i la democràcia en el nostre poble, per dur endavant la gestió municipal com a representant de l’ajuntament legalment constituït, i que precisament per això va pagar un preu molt alt: la inhabilitació per a l’exercici de la seua professió pública, mestre”.


 
 
 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *