Compromís per Alboraia proposa reactivar el Consell de la Joventut i elaborar un pla d’actuació específic

0
141

Compromís per Alboraia ha proposat un pla de joventut i reactivar el Consell Local de la Joventut a Alboraia i ho fa a través d’una moció al Ple de l’Ajuntament i un document amb propostes. En la moció presentada es demana també que es pose en marxa un observatori amb recursos per a decidir les polítiques de gènere i vetlar per la integració de les víctimes de violència de gènere i assetjament escolar.

Ramón Gimeno, el regidor més jove del grup municipal Compromís per Alboraia i encarregat de presentar la moció, ha destacat: “és important que s’implementen polítiques per als joves però escoltant les seues opinions en el Consell local de Joventut. A més d’enfrontar els problemes que tenen els joves, s’ha de canalitzar les seues iniciatives i propostes per a Alboraia”.

Entre la bateria de propostes que acompanyen a la moció destaquen promoure la formació del voluntariat, amb posteriors experiències practiques; convocar fires comarcals del voluntariat que siguen punts de trobada i aprofiten per a l’intercanvi d’experiències; o incrementar en la mesura del possible els programes destinats a la formació per a l’autoocupació.

Compromís per Alboraia també proposa posar en marxa programes de promoció del valencià imaginatius i que impliquen el major nombre possible de gent; dedicar una part important dels programes de festes a la música, el teatre i la literatura en valencià, i apostar pels creadors locals i comarcals més joves. Igualment, des de la coalició es demana promoure alternatives d’oci nocturn i el marcatge de recorreguts per a fer esport per la mota del Barranc del Carraixet amb ombra d’arbres i dotació de mobiliari esportiu.

Completen la proposta idees per als joves, com treballar en la prevenció de l’assejament escolar i de la violència de gènere tant presencial com en les xarxes; la prevenció dels grafitis incontrolats i en llocs no autoritzats i la canalització d’iniciatives artístiques, a més de fer polítiques per a la seua inserció laboral i l’habilitació d’espais municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here