Centenars de veïns de Picassent ja tenen al seu poder el llibre de festes de 2016

11 lecturas

Centenars de veïns de Picassent ja tenen al seu poder el llibre de festes de 2016. Des del dimecres 24 d’agost, a poc a poc, però de manera continuada va acudint el veïnat de Picassent als punts de recollida per tal de poder arreplegar el seu exemplar del Llibre de Festes. Una publicació que guarda el seu renom perquè compta amb la particularitat de mostrar el testimoniatge del que ha sigut destacat al llarg de la història de Picassent.

Picassent-festes-Cavalcada

La publicació, editada per l’Ajuntament de Picassent, a més del programa de Festes recull un divers nombre d’articles que fan referència a la història i la cultura del municipi. Per altra banda, compta amb els treballs guanyadors dels Premis Cristòfor Aguado 2016.

Enguany, la portada del llibre està il·lustrada amb la fotografía titolada: “Entrada a la Festa”, obra del veí Francisco José Martorell Tronchoni, guanyador del Premi Portada Cristòfor Aguado i Medina. L’autor ha aconseguit aquest reconeixement gràcies a una imatge que mostra el retrat d’un dels detalls de la porta de l’esglèsia de l’Ermita de la Mare de Déu de Vallivana.

A continuació, a les primeres pàgines es troben el Saluda de l’alcaldessa, Conxa Garcia, i el del Regidor de Cultura, Festes, Joventut, Participació Ciutadana i Comunicació, Jaume Sobrevela. Ambdós conviden  a tots i a totes, veïns i visitants a viure amb intensitat els dies de festa que ja s’acosten. I així també ho fan la Confraria de la Mare de Déu de Vallivana i la Colla de Portadors, les quals també tenen el seu propi espai dins d'esta publicació.

Els articles dels col·laboradors enguany han sigut molt diversos. Així, Joan Mayans Martorell, ens ofereix “Un passeig pel llegat de Francisco Agustí Zurriaga”, home de lletres afincat a Picassent i il·lustre col·laborador en la revista de festes de Picassent. Per altra banda, sota el títol “Los Newton: la força musical de l’amistat”, Julio Gómez Vivo ens descobrix el talent de 5 xics picassentins que triomfaren en els anys 60 amb la seua passió pel pop-rock. Enric Romaguera i Belenguer, en el seu article titolat “Picassent en els camps de refugiats d’Algèria”, recorda la vida de tres picassentins que patiren un llarg exili a les terres d’Algèria després de la Guerra Civil espanyola.

A més, Eloina Hernàndez Doria ens acosta a l’evolució dels vestits de nóvia al segle passat amb l’article “La nóvia picassentina: costums indumentaris a través de la fotografia”. I aterrant a la més recent actualitat, arriba l’article de Ximo Gonzàlez Marí, el qual presenta una iniciativa pionera al municipi “CromàPica: I Festival d’art urbà promogut per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Picassent”. I per tancar les col·laboracions l’Escola d’Adults de Picassent, ja amb 30 anys d’història dedicada a l’ensenyament, difón les seues novetats per al curs 2016-2017.

La programació de les Festes Majors 2016 i la publicació dels treballs guanyadors dels XXXVIII Premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina tanquen esta publicació, que segons l'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, “continua sent l’espill que reflexa la nostra idiosincràsia com a poble, un punt de trobada de les nostres arrels i una invitació a viure la Festa amb harmonia i germanor”. Així com també, el regidor de Cultura, Festes, Participació Ciutadana, Joventut i Comunicació, Jaume Sobrevela, ha afegit que “cada edició del llibre de Festes Majors és una nova oportunitat per mostrar trets característics de Picassent, des del mestratge del nostre passat fins les traçades més actuals que mostren un Picassent viu i evolucionat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí