Milers de persones participen en la IX Festa de la Primavera d’Alaquàs

0
101

Alaquas. Festa de la Primavera 2014


L’Ajuntament d’Alaquàs va celebrar la XIX Festa de la Primavera d’Alaquàs, una de les activitats més tradicionals i amb més èxit d’Alaquàs donat l’alt índex de participació de la ciutadania. Milers de persones, entre associacions, entitats i veïns i veïnes participen i s’involucren cada any en aquesta jornada dividida en tres espais: infantil, jove i solidari, format per la Diada Solidària i el Joc Solidari. A més, i com a novetat d’enguany, l’Ajuntament d’Alaquàs va incorporar a la jornada festiva una exhibició canina i una mostra de ràpel, a càrrec de la Policia Local d’Alaquàs.

Les activitats s’iniciaren amb la benvinguda de tot l’alumnat participant en una nova edició del Joc Solidari organitzat per la Comissió Solidària. A les 10 hores es va iniciar el Joc Solidari, una de les activitats centrals dins dels projectes de cooperació internacional posats en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs i que està organitzat conjuntament amb la Comissió Solidària. L’objectiu d’aquesta activitat és recaptar fons per a projectes que aniran destinats a països del tercer món iconsisteix en ensenyar els xiquets i xiquetes, a través de proves i jocs, les diferències que hi ha als cinc continents. Els participants d’aquest Joc Solidari juguen per aconseguir diners que cada centre destina a un projecte seleccionat i respecte al qual s’ha treballat prèviament a les aules.

A les 11 hores del matí va començar també la tradicional Diada Solidària, una seguida d’activitats solidàries, venta de productes i tallers i la possibilitat de menjar al parc una ració de paella solidària amb beguda, amb l’aportació de 3 euros. Els diners obtinguts en aquestes activitats aniran destinats al projecte ALAQUÀS SOLIDÀRIA.

Al mateix temps s’iniciaren les activitats de l’espai infantil i jove en les que van participar nombrosses associacions i entitats d’Alaquàs. En aquest espai es van oferir tallers d’oci, atraccions, competicions esportives, regals i degustacions gastronòmiques.

A partir de les 12 hores es van donar a conèixer els participants del Joc Solidari, que arreplegaren els xecs simbòlics amb els que col·laboran en diferents projectes de cooperació internacional. L’Alcaldessa d’Alaquàs,  Elvira García Campos, va rebre a l’escenari a tots els col·legis participants així com també a les entitats col·laboradores.

En la jornada es va donar a conèixer l’acta del lliurament dels premis XXX Concurs de Plàstica i Literartura Infantil El Teuladí 2014.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here