Alaquàs estrena la reforma de la primera fase de les instal·lacions esportives del Bovalar i obri la piscina d’estiu

0
118

primera-fase-bovalar-alaquasAlaquàs va estrenar el dissabte 14 de juny la que ha estat la primera fase del Projecte de Condicionament i Millora de les Instal·lacions Auxiliars del Poliesportiu Municipal El Bovalar, una actuació municipal duta a terme per l’Ajuntament d’Alaquàs per millorar les condicions d’accessibilitat al recinte poliesportiu així com realitzar tot tipus de renovació d’instal·lacions i creació de nous espais per a la pràctica de noves modalitats esportives.

Amb l’obertura oficial de la piscina municipal d’estiu es donaran a conèixer les primeres actuacions realitzades. La segona fase s’iniciarà després de l’estiu.

Per a l’alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García, “aquesta és una mostra més de la nostra aposta per l’esport i per la qualitat de vida dels veïns. En aquesta legislatura hem realitzat un gran esforç per donar resposta a les demandes ciutadanes i hem posat en marxa iniciatives de gran importància en materia esportiva com la baixada de preus públics i una programació variada i novedosa amb bonificacions per a tots els públics. La reforma de les instal·lacions era un compromís que ara ja és una realitat”.

L’objectiu d’aquest projecte és millorar els serveis i accessos a les instal·lacions poliesportives del Bovalar per les que passen semanalment més de 4.000 esportistes, dotant el poliesportiu d’unes instal·lacions modernes, renovades i de qualitat. En aquesta primera fase, l’Ajuntament d’Alaquàs ha dut a terme una reforma de tot l’entorn exterior, des de la zona de Jaume I fins l’entrada al recinte, amb un nou accés al recinte i una nova recepció al públic.

En el seu interior s’ha reformat tota la zona de vestidors i banys, tot i adaptant-los a tot tipus de públic amb espais més amplis i accessbiles. A més, s’ha realitzat una reorganització de l’espai per permetre la separació entre zona humida i seca i s’ha creat una nova aula polivalent per a cursos i xerrades formatives.

Un dels objetius del projecte ha estat també la reforma de l’espai destinat a bar-cafeteria i l’ampliació de la zona d’ombra. L’Ajuntament ha adaptat tot aquest espai creant dues terrasses més àmplies: una exterior ubicada a l’entrada del recinte i la tradicional terrassa interior integrada en l’entorn de les piscines que ha estat renovada i dotada de nous elements d’ombra.

Segona fase: pistes de barri i nova zona verda

La segona fase del projecte preveu la remodelació de les naus annexes al pavelló per convertir-les en dues pistes de barri dotades d’una nova coberta, una nova il·luminació i millors condicions tèrmiques. Seran sales polivalents condicionades per a la pràctica de tot tipus d’esports. Junt a aquestes naus es crearà una nova zona verda dotada de jocs esportius a l’aire lliure i jocs infantils.

Dins d’aquesta fase es preveu també la millora de l’accessibilitat a la piscina municipal d’estiu així com també al pavelló cobert, en el qual s’instal·larà un nou fals sostre que millorarà les actuals condicions tèrmiques i acústiques. Es realitzaran també treballs de renovació en les instal·lacions de climatització així com altres actuacions de manteniment i millora. La segona fase es completarà amb la creació d’una nova sala de spinning i la renovació de tot l’equipament de la sala de manteniment ubicada al pavelló.

Aquestes actuacions se sumen a la programació més àmplia i més variada a preus més baixos i amb bonificacions i descomptes per a tots els públics que ofereix l’Ajuntament. L’assumpció del servei esportiu municipal per part de l’empresa pública ALEM ha permès un estalvi en la gestió de més de 500.000 euros i ha possibilitat la posada en marxa d’aquesta nova programació esportiva.

Aquestes obres estaran subvencionades per la Diputació de València i correran a càrrec de la partida del Pla Provincial d’Obres i Serveis per als anys 2013, 2014 i 2015 que correspon a Alaquàs i d’un conveni de col·laboració signat recentment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here