Blocs-Els Verds acusa al PSPV per no defensar el valencià i no programar cap pel·lícula en valencià al ‘Cinema a la Fresca’

0
145

Alaquas. Ayuntamiento

Bloc-Els Verds d’Alaquàs critica que el PSOE d’Alaquàs no donara suport la seua moció en defensa dels drets lingüístics dels valencianoparlants en l’últim ple. Bloc-Els Verds d’Alaquàs va presentar una moció en el ple celebrat el passat 26 de juny demanant que el Consell i el Ministeri de l’Interior prengueren mesures per a defensar els valenciano-parlants de les discriminacions patides recentment. Entre aquestes discriminacions es troba la patida per una veïna d’Alaquàs en la comissaria de Xirivella quan anava a fer un tràmit administratiu. El socialistes d’Alaquàs es varen abstindre i no donaren suport a la moció.

La critica dels edils de Bloc-Els Verds d’Alaquàs tambè puja de tó després de coneixer que l’oferta de “Cinema a la Fresca” feta des de l’Ajuntament d’Alaquàs “no n’hi ha cap pel·lícula en valencià. Un any més i, sense considerar les demandes que es fan fins i tot des de les escoles alaquaseres, el govern socialista no programa cap pel·lícula en la llengua autòctona en la que estudien molts xiquets de la localitat”

Per Bloc-Els Verd d’Alaquàs, “els fets indiquen la poca preocupació per l’ús del valencià que es té des del PSOE d’Alaquàs i des de Bloc-Els Verds d’Alaquàs ho lamenten profundament”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here