Acció Ecologista-Agró, l'Athlètic Massalfassar i el Grup d'Anellament l'Horta celebren la festa dels aiguamolls en la Marjal de Massamagrell

30 lecturas

El col•lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord, el Club Athlètic Massalfassar i el Grup d'Anellament l'Horta (Societat Valenciana d'Ornitologia) celebraren conjuntament el Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell.
La jornada, que va comptar amb vora 50 participants de diferents pobles de la comarca, va permetre a grans i menuts meravellar-se amb este xicotet aiguamoll, que constitueix un dels paratges naturals amb major biodiversitat de l'Horta Nord.

Convocats per Acció Ecologista-Agró, el Club Athlètic Massalfassar i el Grup d'Anellament l'Horta (Societat Valenciana d'Ornitologia), este diumenge quasi 50 veïns de Massamagrell, Massalfassar, Puçol, El Puig, Albalat dels Tarongers, Foios, Rafelbunyol i València van celebrar el Dia Mundial de les Zones Humides a la Marjal de Rafalell i Vistabella-Massamagrell.

La jornada arrancà amb una demostració d'anellament científic, a càrrec dels companys de la Societat Valenciana d'Ornitologia. Esta activitat va permetre als participants descobrir a alguns dels ocells que habiten en esta xicoteta zona humida de l'Horta Nord, com per exemple el pit-roig (Erithacus rubecula), la busquereta capnegra (Sylvia melanocephala) i la de casquet (Sylvia atricapilla), el totestiu (Parus major), el pinsà (Fringilla coelebs) i, especialment, el teuladí de canyar (Emberiza schoeniclus), una au de la família dels passeriformes que es troba en perill d'extinció a l'Estat Espanyol.

Després de la demostració d'anellament científic, els participants en el Dia Mundial de les Zones Humides van realitzar un cicle-passeig per la marjal, que va concloure a la platja de Rafalell, on es desenvolupà la següent activitat de la jornada. Els voluntaris d'Acció Ecologista-Agró, el Club Athlètic Massalfassar i la resta de participants eliminaren, pam a pam, la població de curatall (carpobrotus edulis), que s'estenia per les dunes confrontants a la marjal. El curatall és una planta originària de Sudàfrica i catalogada, tant per la legislació estatal com per la valenciana, com a espècie exòtica invasora pel seu impacte negatiu en la flora autòctona, especialment pel que respecta a la vegetació dunar mediterrània.

Una vegada eliminat el carpobrotus edulis, els voluntaris plantaren 50 tamarits en la Marjal de Rafalell i Vistabella, proporcionats per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí