A.MUN Montcada i col•lectius feministes demanen la supressió de la figura de la Regina de Festes

2
130

El grup municipal dels municipalistes A.MUN Montcada ha signat, junt amb l’Ateneu Montcada de l’Horta, Col·lectiu de Dones de Montcada, Grup de Guies Atzavara i Podem Montcada, un manifest on reclama al govern municipal la supressió de la figura de la Regina de Festes i la seua Cort d’Honor per considerar-la masclista i denigrant contra les dones.

Els grups signants reclamen al tripartit (PSPV-EU-Guanyem) que rectifiquen i eliminen esta figura “anacrònica” de les Festes Majors. Una figura que ja havia sigut suspesa per governs anteriors i recuperada a la legislatura 2007-2011 amb la majòria absoluta del PP.

Per als col·lectius, les festes, “que reuneixen milers de persones al carrer de totes les edats i condicions, han de rebutjar tot comportament que atempte contra els valors d’una societat avançada i realment democràtica, com ara el sectarisme, l’elitisme, el masclisme o la xenofòbia”. Per això rebutjen la figura de la Regina que considern una figura hereva d’una visió de la dona com a objecte exclusivament de lluïment físic.

Així, demanen la supressió de la Regina i la seua Cort d’Honor i, “de no fer-ho, ens reservem la legitimitat per denunciar-ho i rebutjar-ho pacíficament per ferma, allà on calga”.

2 Comentarios

  1. Denigrant? Hi ha que ser tolerants.¡Vosatros no prediqueu la tolerancia i la diversitat de opinions i de maneres de ser, pues prediqueu amb el eixample. Respeteu als demes com a vosaltres voleu que vos respeten.

  2. Respetamos a las personas, no a las figuras que están totalmente desfasadas en el siglo en el que estamos. En las fiestas como en la vida todxs somos iguales. Lo de tolerante, supongo que conocerás a todos los miembros de cada uno de los colectivos firmantes para decir que no lo somos…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here